Arı Sokmalarına Alınacak Önlemler

Arının iğnesi tüm ailenin savunmasını sağlamaya yönelik bir tedbirdir.Arıcılık faaliyetlerinde sıklıkla görülen arı sokmalarını önlemek için belli başlı karşı tedbirler almak gerekmektedir.Bu tedbirler ile arı sokmaları en az seviyeye kadar indirilebilmektedir.

 

Öncelikle arılarla çalışma yaparken açık ve güneşli havaları tercih etmelisiniz.Bu havalarda arılar kovan dışında bulunduğundan dolayı daha güvenli işlem yapabilirsiniz.Tüm işlemlerinizde arıcılık kıyafeti giymeyi alışkanlık haline getirmeniz gerekmektedir.Maske ve eldiven gibi yan korucuları kullanmayı ihmal etmeyiniz.

 

Duman verme sırasında her zaman körük kullanınız.Kovan etrafına yaklaşırken görülebilecek arıları az miktarda dumanlarla kaçırmaya çalışınız.Duman kullanımını aşırıya kaçırmamaya dikkat etmeniz gerekmektedir.Bu konuda uzman arıcılardan destek alabilirsiniz.

 

Arı sokması durumunda ise ilk yapılacak işlem arının iğnesinin vücuttan çıkarılması olmalıdır.İğneyi çıkarmak adına zorlama yaparsanız arının zehri içeri akacağından çıkarma işlemini kazıma şeklinde yapınız.

 

Arı sokmalarına karşı arıcılar bir süre sonra bağışıklık kazanır.Arı sokmaları her insanda aynı etkiyi göstermemektedir.Bu yüzden arıcılık yapmak isteyen kişiler vücudun arıcılığa karşı duyarlı olup olmaması test edilmelidir.

  • 5 Haziran 2017 tarihinde yazıldı.
  • 0 yorum yapıldı.
  • 21

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?